НОИ осигури електронен достъп за изплатените суми по мярката 60/40

15:00, 27 авг 20 25 2144 Шрифт:
Антония Руменова Редактор: Антония Руменова

Работодателите могат да ползват електронна услуга на сайта на НОИ, чрез която се предоставя информация за изплатените им компенсации по мярката за запазване на заетостта, известна като 60/40съобщиха от пресцентъра на НОИ.
 
Справката съдържа данни за работниците и служителите, на които са изплатени средства, за броя на работните дни и месеца, за който те са изплатени. Информация има още за размера на плащанията за съответния месец и датата на всяко плащане.

Електронната услуга е достъпна чрез интернет страницата на НОИ, в рубрика "Е-услуги" и "Справки", разделена съответно по Булстат и ИКО на НОИ. Проверката се осъществява след въвеждане на ЕИК на осигурителя и Идентификационен код на осигурителя (ИКО), издаден от НОИ или с Квалифициран електронен подпис (КЕП), съдържащ ЕИК на осигурителя.
 
На същия адрес на интернет страницата е достъпна и електронната услуга, която предоставя информация за изплатените компенсации по реда на действащото преди това ПМС нр.55 от 30 март 2020 г., чрез което преди това се изплащаха компенсации на работодателите за запазване на заетостта в условията на извънредно положение.

Най-много средства по мярката 60/40 са отишли в предприятията от преработващата промишленост

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама