Манолова тръгва на избори не с партия, а с анти-Борисов коалиция

11:54, 31 авг 20 / Политика 25 2379 Шрифт:
Биляна Иванова Автор: Биляна Иванова

Няма да правим партия. Ще се явим на изборите като партньорска мрежа, широко обединение, широка анти- Борисов коалиция, с различни политически и партийни пристрастия, стари и млади хора, от различни етноси, живеещи в България и в чужбина. Форматът е отворен, а всеки нов член е равнопоставен и автономен. Това обяви бившият омбудсман и лидер на гражданската платформа „Изправи се. БГ“ Мая Манолова.

Ще сформираме граждански листи, ще заложим на млади хора, експерти, доказани професионалисти. Ще дадем възможност на гражданите да могат да подредят депутатските листи“, заяви Манолова.

Манолова внесе искане за референдум за промените в Конституцията

Борисов е в паника, единствено властта и депутатският имунитет могат да го предпазят от затвора. За да си спаси кожата, е готов да жертва държавата. Паниката го прави комичен“, коментира тя и нарече премиера „изборен рецидивист“, чийто най-голям кошмар са честните избори. Само председател на ВНС не е унижавал. Погледнете кой му писа конституцията- човек, който не зная колко лъва има на герба на държавата. Екипът е фантом, а скоро ще следват поправки на поправките“, посочи Мая Манолова.

Съмишлениците на Мая Манолова се обединяват в меморандум със 7 цели:

1. Повишаване на доходите- с минимална почасова ставка за минимален доход от 1000 лв. на месец и ръст на средната заплата от 2000 лв. месечно; преизчисляване и увеличаване на пенсиите; справедливи социални плащания.

2. Пълна ревизия на управлението на Борисов- на изпълнителната власт, на държавните дружества, на обществените поръчки от кръга на премиера, както и на знаковите сделки от Прехода.

3. Преосноваване на институциите- с дълбока съдебна реформа и овластяване на гражданите; нов състав на държавните комисии и регулаторите;

4. Пълна забрана за строителство в защитени зони и за внос на боклук.

5. Достъпно здравеопазване без доплащане от пациента.

6. Безплатни детски градини и ясли, безплатен лаптоп и интернет за всеки ученик, както и реформа в образованието.

7. Защита на българите от монополите- въвеждане на законодателство за частния фалит, срещу безобразията на колекторите и фирмите за бързи кредити, и за премахване на свръхпривилегиите на банките; контрол върху КЕВР и регулаторите; забрана за дейност на ЧСИ.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама