Радев: Демотивацията и бягството в чужбина са основни проблеми на здравеопазването

18:03, 31 авг 20 / Политика 25 1856 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Здравето на нацията е стожер на държавността, защото без него няма успех в никоя друга област. Това заяви държавният глава Румен Радев, който прие днес на „Дондуков“ 2 представители на фондацията „Млади медици за България“.

Според държавния глава демотивацията и бягството в чужбина на младите медици са сред основните проблеми на здравеопазването. По думите му младите лекари, сестри и санитари с техния огромен потенциал и интелект трябва да бъдат подпомогнати, за да остават в България и да дават своя принос към обществото.

Здравният министър ще търси финансов ресурс за увеличение на заплатите на медиците

Липсата на адекватно отношение към младите медици понякога е на фона на управители на държавни болници, които получават заплати в размер на десетки хиляди лева, което създава огромен дисбаланс в цялата система на здравеопазването, подчерта още президентът, цитиран от своя прессекретариат.

Държавният глава посочи, че през годините много хора, които нямат общо с медицината, са предлагали различни модели за решаване на  проблемите на здравеопазването без успех. „Може би не решават проблемите, защото пропускат най-важното – реализацията на младите хора“, заяви Румен Радев.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама