ВМРО няма да прави компромис със своите предложения за нова конституция

11:08, 01 сеп 20 / Политика 25 1766 Шрифт:
Цветилена Симеонова Автор: Цветилена Симеонова

Вицепремиерът и лидер на ВМРО Красимир Каракачанов е категоричен, че партията няма да прави компромис със своите предложения за нова конституция. И ако техните шест искания не бъдат приети, те няма да се подпишат под проекта.

ВМРО предлага 6 точки за промяна в Конституцията - въвеждането на образователен ценз и задължително гласуване, гарантирани права и гражданство на всеки етнически българин, връщане на наборната военна служба, гарантиране на семейството като съюз между мъж и жена, както и президентът да има право на законодателна инициатива и искане на вот на недоверие.

И Радев готов с вариант за конституция

На брифинг пред медиите Каракачанов обясни, че все още не са имали коалиционна среща с колегите им от ГЕРБ за това, дали ще приемат техните предложения. Според него бързането за промени в конституцията винаги е грешка и това си е проличало по недоизпипания проект на ГЕРБ.

Той отново подчерта, че ще подкрепят единствено проект, в който техните шест искания присъстват. „Нещо не са много склонни да ги приемат, но аз не им разбирам много-много обясненията - този не бил много щастлив, онзи не бил много щастлив“, обясни Каракачанов.

ГЕРБ ще събере 120 гласа за промените в Kонституцията, убеден е Борисов

Вицепремиерът намекна, че през четирите години управление на това правителство единствено „Обединени патриоти“ са правили компромиси. „Сега единственият компромис, който можем да направим, е да се направи референдум не само по нашите предложения, а по всички. Тогава ще видим какво предпочитат хората“, посочи той и заяви, че чак след това може да се свиква Велико народно събрание.

Каракачанов припомни, че винаги е бил привърженик на президентската република и обясни, че е предложил това още от преди много години. „Трябва да се укрепи и семейството между мъж и жена. Стига с тези тенденции и опити да се пробутват разни джендъризми в бъдещото развитие на България“, каза още той.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама