Слави Трифонов отстрани координатор на партията си заради обиколката с Борисов

12:06, 01 сеп 20 25 2981 Шрифт:
Topnovini Редактор: Topnovini

Областният координатор на партията на Слави Трифонов "Има такъв народ" Росица Кирова е освободена от длъжността. Това става след като участва в обиколка с джипа на премиера и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов.

Борисов: Строежът на пътища води до откриването на нови заводи

"След участието си в обиколката с Борисов Росица Кирова вече не е областен координатор на "Има такъв народ", обяви пред "Дневник" зам.-председателят на партията Тошко Йорданов. Той увери, че след минута името й ще бъде заличено от списъка на регионалните представители на сайта на партията на Слави Трифонов.

Кирова, която е бивш кандидат за кмет на Видин и председател на Гражданско обединение "Единни за промяна", което инициира поредица от протести срещу забавения строеж на пътя Видин - Ботевград, пътуваше в джипа на премиера тази сутрин при инспекцията на трасето преди пътен възел Макреш. По време на пътуването Кирова неколкократно благодари на Борисов за започналия активен строеж, който ще съживи района, а Борисов се обръщаше към нея фамилиарно с Роси. Кирова повтори няколко пъти, че я интересува какво става с обществените поръчки и кога ще е готов пътят, който е бил обещаван в последните 15 г. от различни власти, но не е направен.

Йорданов подчерта, че според ръководството на "Има такъв народ" не е редно присъствието на Кирова в джипа на премиера. "Тя е възрастен човек и има право да постъпва както си иска, но когато си част от някаква организация, носиш отговорности и личното ти поведение влияе на други хора или поне има отражения. Ние искаме оставка на това правителство, в участието й някак си... има известни противоречия. Когато си част от някаква организация, носиш отговорности и има последствия. Тя така е преценила и ние така сме преценили - да я отстраним от длъжността", заяви Йорданов.

Той добави, че решението за отстраняването на Кирова е взето веднага след като във включването на живо от джипа на премиера се видяло присъствието й там. "То не е съгласувано с нас, ние го видяхме в интернет", каза Йорданов.

Решенията за назначаване или отстраняване на областните координатори според устава на "Има такъв народ" се вземат след заседание на Изпълнителния съвет на партията, който включва председател, двама заместници, секретар и трима членове. "Ние бързо се събрахме и взехме това решение", посочи Йорданов.

Телефонът на Росица Кирова е изключен и тя не беше намерена за коментар.

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама