Операция „Свикване на ВНС“ бе продукт на Борисов и Доган, смята Атанас Атанасов

13:57, 01 сеп 20 / Политика 25 1925 Шрифт:
Topnovini Редактор: Topnovini

"Искам много дебело да подчертая, че операцията „Свикване на Велико народно събрание и приемане на нова Конституция“ беше съвместен продукт на Бойко Борисов и Ахмед Доган", коментира пред БНР Атанас Атанасов, съпредседател на „Демократична България“.

Според него тази идея е била лансирана със съзнанието, че няма да се осъществи, но имаше определени цели.

ДПС си оставя път към „правителство за национално спасение“ с ГЕРБ, смята Илхан Андай

„Първата беше Борисов да се покаже като най-големият демократ, който казва: „Ето, изберете най-висшия форум и той да реши“. Но той знаеше, че това няма да се случи. И това нещо се доказа вчера, когато ДПС дръпна шалтера, така да се каже. И това също е договорено между тях. Не да ни приписва той на нас връзките с ДПС, а ние, „Демократична България“ и „Демократи за силна България“ имаме много дълга история на отношения с ДПС – отрицателни“, каза Атанасов.

Той смята, че втората цел на тази „операция“ е печелене на политическо време и разсейване по някакъв начин на протеста.

„Третата цел след това, което вчера ДПС заявиха, е Доган за пореден път да демонстрира, че той винаги действа рационално и чува гласа на народа. Каквито и да са социологическите проучвания, над 60% от хората заявяват, че подкрепят протестите. А протестите искат нещо много просто – незабавна оставка на правителството, предсрочни парламентарни избори и оставка на главния прокурор“, каза Атанасов и отбеляза, че това са исканията и на „Демократична България“.

„Защото, ако нещата бъдат добутани до редовни избори, Борисов да организира изборите, той има толкова много пари, че ще си ги купи“, изтъкна той.

ГЕРБ ще събере 120 гласа за промените в Kонституцията, убеден е Борисов

„Не съм гласувал за президента Радев, но към настоящия момент това, което той говори, напълно съвпада с това, което ние мислим в „Демократична България“, каза още Атанас Атанасов.

И настоя да няма „никакви измислени експертни правителства, защото те ще бъдат избрани от това Народно събрание“.

Призоваваме нашите привърженици, хората, които ни подкрепят, утре, който има възможност, да заповяда пред Народното събрание: Трябва концентриран натиск върху висшия орган на държавна власт да приеме правила, които да дадат възможност за по-честни избори, призова съпредседателят на „Демократична България“.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама