ГЕРБ иска организаторите на протеста да се разследват за връзки с криминалния контингент

09:38, 03 сеп 20 / Политика 25 2163 Шрифт:
Биляна Иванова Автор: Биляна Иванова

БСП не се регистрираха на днешното заседание и обявиха, че парламентът е изчерпан. Те отново изразиха подкрепата си за антиправителствените протести. От ГЕРБ пък изтъкнаха подкрепата си за действията на полицията. „Тези хора с риск за живота и здравето си успяха да опазят реда и да предотвратят плана на онези, които организират агитките“, коментира Тома Биков.

Протестът от другата страна

Знаем кой стои зад агитките- този чийто разговор чухме със СРС и който каза, че може да мести хора от едно място на друго. Казва се Васил Божков“, заяви Биков.

ГЕРБ подчертаха, че Румен Радев носи политическата отговорност за това, което се случи вчера, в цялата му съвкупност. Партията ще настоява да се разследват връзките на организаторите на протеста с криминалния контингент.

Жандармерията раздели със сила и лютив спрей протеста, докараха водно оръдие

Няма да подадем оставка. Спираме този дебат, защото ако го направим, всяко следващо правителство може да бъде свалено от власт от представители на криминалния свят. Започваме дебата за ВНС и очакваме от всяка политическа сила да изрази аргументите си“, обяви Тома Биков.

Радев към депутатите от ГЕРБ: Бягството няма да ви спаси от позора

ГЕРБ не приемат твърдението, че този парламент няма легитимност да свика ВНС. Не са съгласни и с думите на държавния глава, че Народното събрание е на улицата.

От „Обединени патриоти“ призоваха институциите да си говорят, а не да воюват. „В тази война жертва е националното единство“, подчерта Искрен Веселинов и допълни, че не е важно на днешния етап кой е започнал първи, а кой ще спре първи. „Протестът беше превърнат в политическо оръжие на едни срещу други за сдобиване с власт“.

Очаква се вътрешният министър Христо Терзийски да докладва на депутатите за протестите снощи. От БСП пък настояха да дойде и министър-председателят.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама