Фотограф на агенция „Франс прес“ ранен на протестите в България

16:24, 03 сеп 20 25 2254 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Фотограф на агенция „Франс прес“ е ранен от полицията на протестите в София снощи. Това съобщи самата агенция в коментар на сблъсъците в антиправителствените протести у нас през изминалата вечер, предаде БГНЕС.

Агенцията съобщава за 126 арестувани и почти 200 ранени, между които 120 полицаи.

Според публикацията управляващата партия на премиера Бойко Борисов няма да подаде оставка, въпреки „толерантността му към корупцията и най-жестокия ден на протести досега“.

АЕЖ - България остро осъди незаконния арест и полицейско насилие над журналиста Димитър Кенаров

Цитиран е депутатът от ГЕРБ Тома Биков, който казва, че подаването на оставка би означавало, че „всяко бъдещо правителство може да бъде свалено от представители на криминалния контингент“, визирайки информацията за 60 футболни „ултраси“ с криминални досиета, участвали в сблъсъците на протестите.

Агенцията припомня основния призив в протестите – оставките на Борисов и главния прокурор Иван Гешев - като втория е обвинен, че „не е наказал истински престъпници, а вместо това е използвал правомощията си да атакува политическите опоненти на правителството“.

Освен фотограф на АФП, са ранени и други журналисти, съобщава агенцията, както и това, че някои от организаторите на протестите са изразили тревога от насилието в сряда и са призовали за спокойствие. 

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама