София осъмна без блокади

08:26, 04 сеп 20 25 1787 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

София осъмна без блокади - възловите кръстовища в столицата остават отворени.

Движението в района на пл. "Орлов мост" е напълно спокойно - градският транспорт и автомобилите се движат нормално. Районът около Ректората на Софийския университет също е свободен за преминаване, няма палатки. Няма блокада и на пл. "Независимост", а движението по бул. „Цар Освободител“ и по бул. „Княз Александър Дондуков“ е нормално.

Заявките на протестиращите са да блокират отново кръстовища, но кога и къде ще се случи, не се знае. Късно снощи имаше разположени пейки и кофи за боклук в средата на кръстовището на Орлов мост, но в момента са на тротоара и не пречат на движението.

Гражданско движение "БОЕЦ" организира акция пред Съдебната палата в София от 13.00 часа за всички, които искат да подадат сигнали срещу лица и институции, виновни за сблъсъците по време на протеста на 2 септември, обявен като „Велико народно въстание“. Те започват масово внасяне на жалби срещу действията на МВР, като всеки гражданин, който желае може да дойде и внесе такава жалба до прокуратурата, а на място трябва само попълни своите лични данни в готова бланка.

Спокойно и без инциденти премина 57-ят ден от началото на протестите в столицата.

Недоволните от управлението блокираха за кратко движението при Ларгото и се отправиха на традиционното си шествие към пл. "Орлов мост". Исканията им остават непроменени - оставка на правителството и на главния прокурор и предсрочни избори.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама