Григор Димитров отпадна от US Open

08:42, 04 сеп 20 / Спорт 25 1995 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Поставеният под №14 Григор Димитров отстъпи на Мартон Фучович със 7:6(5), 6:7(4), 6:3, 4:6, 1:6 в петчасова здрава битка от втори кръг на US Open

Григор Димитров се класира за втория кръг на US Open

Първата ни ракета поведе в резултата след тайбрек, в който показа по-здрави нерви от унгарския си съперник. Втората част завърши отново с тайбрек, но този път Фучович измъкна частта, след като Григор на три пъти взимаше пробив аванс, като в две от ситуациите сервираше за удвояване на преднината си, но в крайна сметка се пропука и позволи на опонента да възстанови паритета. 29-годишният хасковлия, полуфиналист в Ню Йорк от миналата година, се доближи на сет от победата след един-единствен брейк, дошъл в шестия гейм. В четвъртата част отново непостоянството лиши Димитров от затваряне на мача в негова полза.

Българинът поведе на два пъти с пробив, но върна съперника с колебливото си представяне на собствен сервис и се стигна до заключителния пети сет, където Фучович пречупи съпротивата на нашия тенисист след нови два брейка.

Димитров завърши с цели девет двойни грешки, спаси 27 от 35 възможности за пробив и допусна цели 74 непредизвикани грешки. Фучович отново надви първата ни ракета, подобно на надпреварата Western & Southern Open миналата седмица, провела се отново в Ню Йорк по изключение, когато Григор падна отново във втори кръг, в три сета.

28-годишният унгарец ще се изправи срещу американеца Франсис Тиафо в спор за място на осминафиналите. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама