Управляващите не събраха кворум, заседанието на парламента се провали

09:38, 04 сеп 20 / Политика 25 2533 Шрифт:
Автор:

Депутатите от управляващото мнозинство не успяха да съберат нужните 121 народни представители за кворум и пленарното заседание се провали. Бяха направени няколко неуспешни опита за събиране на нужната бройка.

При първия бяха установени 119 народни представители, а при втория едва 112.  Депутатите от БСП бяха в пленарната зала, но не се регистрираха в знак на протест.

След като парламентарният шеф Цвета Караянчева обяви, че днес няма да има пленарно заседание, народните представители от левицата започнаха да скандират "Оставка".

Така след само два работни дни депутатите се оттеглиха в почивка. 

Днес в парламента трябваше да се проведе традиционният петъчен парламентарен контрол. На въпроси на депутати се очакваше да отговарят едва трима министри - на здравеопазването проф. Костадин Ангелов, на околната среда и водите Емил Димитров и на икономиката - Лъчезар Борисов.

"Няма да осигуряваме мнозинство за престъпните закони, които се канят да приемат", заяви пред журналисти по-късно лидерът на БСП Корнелия Нинова. "Сутринта, както ви казах, единствената ни цел тук е да гарантираме машинното гласуване, и ще се регистрираме само тогава, когато се приемат тези текстове”, посочи тя. 

Напишете коментар
Коментари: 1
1 Shadowkvdm 09:56, 04 сеп 20

фрибиткоин стратегия

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама