Детска педагогическа стая за непълнолетен шофьор, убил двама младежи край Добрич

17:54, 04 сеп 20 25 3106 Шрифт:
Юлиан  Тодоров Редактор: Юлиан Тодоров

Непълнолетен водач, предизвикал тежка катастрофа с двама загинали край Добрич, ще бъде привлечен като обвиняем. От прокуратурата ще поискат да му бъде наложена мярка за неотклонение –поставяне под надзора на инспектор от Детска педагогическа стая.

Инцидентът става около 3:30 ч. тази нощ. Колата е собственост на строителна  фирма и е взета от бащата на момчето причинило трагичния инцидент предаде bTV.

14-годишният водач губи управление, завива наляво, преминава през първата мантинела, удря се в електрически стълб, който се намира в разделителната ивица,  преодолява и втората мантинела и се отзовава в насрещното платно за движение.

Загинали са две момчета на по 19 години, возещи се на задната седалка. Другите двама - на 19 и 15 години, са с черепно-мозъчни травми, настанени са в неврохирургията на болницата в Добрич, без опасност за живота.

"Не е имало други участници в движението. Не е бил засичан водачът, нямало е пречки по пътното платно, преминаващи пешеходци или някакви животни. Установяваме, че тези четиримата, които са били на задната седалка са решили да изхвърлят някаква тонколона. Отварят вратата в движение,  тя е плъзгаща врата, задната дясна, при което водачът се уплашва да не изпадне някой и така губи управление и последиците ги знаем", казва окръжният прокурор на Добрич Радослав Бухчев.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама