Катастрофа между два тира и цистерна блокира пътя Русе – Разград

10:02, 07 сеп 20 25 2795 Шрифт:
Юлиан  Тодоров Редактор: Юлиан Тодоров

Катастрофа между три тежкотоварни автомобила блокира пътя Русе – Разград. Инцидентът се е случил около 6.00 ч. тази сутрин в района на Цар Калоян, съобщиха от полицията в Разград.

Варненска цистерна е пътувала в посока към крайдунавския град без товар. Шофьорът ѝ е предприел изпреварване на товарен камион в район с много завои след рибарниците край Цар Калоян, но насреща му се появил ТИР с румънска регистрация, който пътувал в обратната посока. Камионът от северната ни съседка ударил странично цистерната, след която тя се е завъртяла и се е ударила в ремаркето.

Възстановяват движението по Южната дъга на софийския Околовръстен път

Няма пострадали хора при инцидента. Водачът на румънския ТИР е закаран в болница за преглед, но няма сериозни наранявания, уточниха още от разградската полиция. Взетите на място проби са указали, че шофьорите замесени в произшествието не са употребили алкохол.

Заради големите материални щети и необходимото време за оглед и изтегляне на тежкотоварните автомобили пътят е затворен.

Движението е отбито по обходен маршрут през Писанец – Ветово – Сеновец – Дряновец. От Пътна полиция и Агенция „Пътна инфраструктура“ съветват шофьорите да се движат с повишено внимание и съобразена скорост.

 

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама