16 души са загинали на пътя от началото на септември

19:13, 07 сеп 20 25 2343 Шрифт:
Антония Руменова Редактор: Антония Руменова

168 души са пострадали от пътнотранспортни произшествия от началото на месеца. 16 души са загинали при 141 тежки катастрофи само за 7 дни, съобщи инспектор Лъчезар Близнаков от Пътна полиция

Най-честите нарушения на пътя са движение с висока скорост и неспазване на дистанция. От МВР призоваха шофьорите да карат внимателно заради засиления трафик около почивните дни. Най-натоварен е трафикът на магистрала „Хемус“ в района на Витиня.

Снимка: БГНЕС

Полицейското присъствие по основните пътни артерии в страната е засилено и ще продължи до утре. От МВР посъветваха софиянцте използват новооткрития път от квартал Горубляне.

Натовареният трафик на АМ „Марица“ при отбивката за Харманли причини смъртта на една жена днес. По неизвестни засега причини автомобилът ѝ се е преобърнал. Останалите пътници в колата са с различни нараняваня, съобщава bTV.

Друга катастрофа на АМ „Тракия“ затрудни временно движението  при 150-и километър на автомагистралата.

Тежкотоварен автомобил с ремарке се самозапали тази сутрин малко преди 07:00 часа по пътя Карнобат-Венец и стана причина движението в този участък да се осъществява само в едната лента. Пожарът е загасен, съобщиха от Областното пътно управление. А товарът от камиона беше преместен на друг ТИР.

Колона от автмобили се е образувала по магистрала "Тракия" в близост до Пловдив, а задръстването започва още от Стара Загора. Голяма част от колите се движат към морето, съобщава bTV.

Катастрофа между два тира и цистерна блокира пътя Русе – Разград

 
Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама