Препоръчват родителските срещи преди началото на учебната година

10:56, 08 сеп 20 25 1656 Шрифт:
Любомира Николова Редактор: Любомира Николова

Министерство на образованието и науката ще напомни на училищата да проведат родителски срещи преди началото на учебната година, за да бъде предоставена цялата необходима информация и да се отговори на всички въпроси. Това заяви в ефира на bTV образователният министър Красимир Вълчев.

МОН препоръчва на учителите да носят маски или шлемове в училище

По думите му няма начин да бъдат направени тестове на всички ученици в началото на новата година и подчерта, че предстои трудна година, в която и ученици, и родители ще трябва да свикнат с това, че COVID-19 е наоколо и е необходимо да се съобразяват с него.

Министърът повтори данните от поръчаното от ведомството му социологическо проучване, според което преобладаващата част от родителите смятат, че децата трябва да се върнат в класните стаи и да учат дистанционно, само когато е наложително.

"Наказанията за неспазване на задължителното носене на предпазни маски в училище са от забележка до преместване в друго училище, но се надявам да не се стига дотам", обясни Красимир Вълчев, като в отговор на въпрос поясни, че родителите няма да бъдат санкционирани. 

Задачата на родителите и учителите е заедно да убедят децата да спазват правилата.

Министър Красимир Вълчев напомни, че по-голямата част от времето децата ще пракарват в класните стаи, където носенето на маски не е задължително, а в междучасията е препоръчано на учителите да ги извеждат в дворовете, където също няма ограничения.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама