Хванаха „на тясно“ Тома Биков

12:33, 10 сеп 20 / Политика 25 3171 Шрифт:
Биляна Иванова Автор: Биляна Иванова

Младежи от „Демократична България“ хванаха „на тясно“ депутата от ГЕРБ Тома Биков. Те го причакаха на изхода на Партийния дом на бул. „Дондуков“, откъдето излизат народните представители след пленарните заседания.

Към Биков буквално заваляха въпроси- защо прокуратурата не разследва „Осемте джуджета“ и защо не дава информация за разследването на вилата в Барселона. „Дължим обяснение за всичко на всички“, отговори той и уточни, че се намират пред сградата на парламента, а не на прокуратурата. Попитан защо от ГЕРБ не са задали нито един въпрос на главния прокурор, Тома Биков насочи въпроса към БСП- и те не го били питали нищо.

Борисов: Мафията иска да свали правителството

Младежите заявиха, че доверието в институциите е ударило дъното и вината е на управляващите. Според Биков обаче заедно трябва да положим усилия да променим това.

Депутатът не можа да отговори конкретно кое е променило мнението му за премиера. Преди години Биков беше яростен критик на Борисов. Негови са репликите, че „Борисов не е диктатор, а карикатура на диктатор“, както и че „има шанс той да бъде първият премиер, който ще лежи в затвора“.

Днес Тома Биков смята така: „Много неща ми промениха мнението. Запознах се с него през 2013 година, когато не беше министър- председател. Имали сме възможност да си говорим и да му задам доста въпроси, както вие сега на мен. Дал ми е отговори, които са ме удовлетворили. Чашата на търпението преля с „Реформаторския блок“. Отговори с „нищо“ на въпроса колко са му платили за това мнение.

„Ще се радвам да ви видя в управлението“, се обърна Тома Биков към младежите.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама