ГЕРБ стягат редиците заради влиянието на Цветанов в Благоевградско

16:02, 10 сеп 20 / Политика 25 2428 Шрифт:
Любомира Николова Редактор: Любомира Николова

Кметовете и лидерите на ПП ГЕРБ са призовани днес в централата на партията за среща с премиера Бойко Борисов,научи Struma.com. Спешното събиране не е с предварително указан дневен ред и не се знае каква е целта на сбирката. Явно е, че премиерът Борисов започна затягане на редиците, след като упорито се заговори за инвазията на Цветан Цветанов в Пиринско и силните фигури, които той привлича в партията си "Републиканци за България".

 

Говори се, че трима от успешните кметове на ГЕРБ, загубили местните избори през 2019 -та ще поемат ръководсвото на партията му в областта - Атанас Камбитов, Кирил Котев и Георги Икономов са спрягани за водачи на новата партийна структура.

И бившият кмет на Благоевград Атанас Камбитов е прекратил членството си в ГЕРБ

Очаква се новата политическа формация да привлече в редиците си, разочаровани гербери, които отдавна са приключили с работата си в партията.

Знае се, че докато бе водач на депутатската листа в Пиринско Цветан Цветанов бе учредил сериозни и стабилни структури по места.

За неговия организационен талант се носят легенди, казват, че познавал поименно активистите на ГЕРБ в областта, която той системно посещаваше. Не може да му се отрече енергията на Цветанов, който като виден гербер не спираше да обикаля из страната.

Емблематично име беше за ГЕРБ Цветан Цветанов затова и появата му в Пиринско плаши политическите му опоненти. Неясно е какво ще направи новата партия в областта и в какви конфигурации ще се яви на избори, но ако е вярно, че тримата бивши  лидери  влизат в партията му, то ГЕРБ наистина ще имат проблем, предвид сериозния опит на кметовете, печелили избори на територията на областта. 

Цветанов разбърка пасиансите на местните гербери, които и до днес обвиняват тримата кметове за загубата на изборите в Банско, Сандански и Благоевград.

Затова и предизвикателството в бъдещите избори пред ГЕРБ е голямо. "Разсипниците " на партията ги няма, ще следим какво ще направят извън тях местните структури, ръководени от евродепутата Андрей Новаков, който като областен лидер ще трябва са се изправи срещу мощни противници.

Очаквайте подробности!

Напишете коментар
Коментари: 1
1 Зрител 08:58, 11 сеп 20

Успешните кметове,пък загубили изборите!!! Страхотно заглавие! А ,защо ли са загубили? Защото са успешни! Пълен цирк,смях в залата.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама