Христо Иванов: Борисов не подава оставка заради обещания към Пеевски и Путин

13:57, 11 сеп 20 / Политика 25 2689 Шрифт:
Антония Руменова Редактор: Антония Руменова

Премиерът Бойко Борисов не подава оставка въпреки продължаващите над 2 месеца антиправителствени протести заради свои обещания към руския президент Владимир Путин и депутата от ДПС Делян Пеевски. Това коментира в предаването "Денят с Веселин Дремджиев" по ТV+ и TV1 съпредседателят на "Демократична България" Христо Иванов.

"Много е просто обяснението. Борисов е обещал на Путин да довърши тръбата (така нареченият проект "Балкански поток") с цената на всичко. Обещал е и на Пеевски да довърши програмирането на евросредствата", коментира Иванов. Според него програмирането на европейските средства в момента се прави тайно и в полза на Пеевски, както и на няколко други олигарха, които вегетират около него.

Христо Иванов: Борисов се превръща в Орешарски

Съпредседателят на "Демократична България" не пропусна и изказването на председателя на ДПС Мустафа Карадайъ в началото на новия политически сезон, в рамките на което поиска оставките на кабинета и президента, но и подчерта необходимостта от ефективно усвояване на европейските средства.

"Карадайъ сложи на масата фактура за услугите на ДПС, те дадоха цената на своите услуги и на своята подкрепа и на своите искания и очевидно я получават", смята Христо Иванов.

Според него Бойко Борисов е започнал да губи както протекцията на политическите си партньори извън страната, така и подкрепата на родния бизнес, пише „Дневник“. 

И бизнесът с критики към правителството

"Колелата на общественото и политическото мнение в Европа са тръгнали да се въртят срещу него. Все повече бизнеси се обръщат срещу този режим, те разбират, че тук става дума за защитаване на базови права и свободи, включително правото на собственост, на справедлив процес, на свобода на словото и свобода на политическа и гражданска изява", добавя Иванов.

Напишете коментар
Коментари: 1
1 Анонимен 06:31, 12 сеп 20

Dogan triabva da se razkara, ako rano ili kasno naistina ne iska da bade gramnat. Peevski sthe se izdani jestoko, che dori i Dubai niama da go spasi.Kradlivi i gadni kopeleta...Bog da vi sadi nesthastnizi mrasni. A, ti Dogane si za dojivoten zatvor i bez pravo na pomilvane. Kak ne se naiade, kak vse osthe ne ti stiga vsichko, koeto zagrabi. Karmata i nakazanieto sthe bafat za dezata i vnuzite ti....Dano da go dojiveesh vazmezdieto svishe....

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама