Григор Димитров се класира за втория кръг на Мастърса в Рим

15:51, 14 сеп 20 / Спорт 25 2518 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Григор Димитров се класира за втория кръг на Мастърса в Рим. Световният номер 22 победи на старта играещия с "уайлд кард" представител на домакините Джанлука Магер със 7:5, 6:1. Срещата продължи малко повече от час, а с успеха българинът ще прибави точки за ранглистата, тъй като миналата година отпадна още в първи кръг, съобщи bTV.

Вторият съперник на Димитров ще бъде определен утре от двубоя между Йошихито Нишиока (Япония) и Миомир Кечманович (Сърбия).

Димитров стартира добре срещу Магер и бързо поведе с пробив за 3:1. Бившият номер 3 обаче не успя да го затвърди и позволи на италианеца да изравни резултата - 3:3. 29-годишният българин правеше доста непредизвикани грешки в първия сет, които му костваха възможност за пробив в осмия гейм. Магер имаше шанс да пробие за втори път сервиса на Григор, но първата ни ракета съумя да се измъкне от сложната ситуация и да поведе за 6:5. Последва нов оспорван гейм, но с ретур уинър Димитров спечели подаването на съперника, а с това и първата част - 7:5.

Във втората хасковлията бе безкомпромисен. Играта му видимо се подобри. Той се възползва още от първата от трите си възможности за пробив за 3:0, а междувременно Магер започна да губи все по-лесно точки на свой сервис. Димитров направи втори брейк за 4:0, а световният номер 80 спечели първия си гейм във втория сет за 1:5. С 40:0 на свой сервис Григор сложи точка на спора в двубоя - 6:1.

Това бе първи мач за Григор Димитров в Европа от 12 февруари, когато отстъпи във втория кръг на турнира в Ротердам на Феликс Оже-Алиасим с 4:6, 2:6. Той изигра и първия си мач на клей от пролетта на миналата година.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама