Проект на Иво Милев с награда на София за култура

14:02, 18 сеп 20 / Култура 25 3732 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Една от наградите на София за постижения в областта на културата тази година отива за кураторския проект на Иво Милев „Лика Янко. Рисунки“. Това обяви самият Иво Милев на страницата си във Facebook, съобщи anteni.bg

В изложбата бяха показани непознати рисунки на художничката от колекцията на Владимир Илиев и Александър Тошев. Тя можеше да се види между 7 ноември 2019 и 9 февруари 2020 г. в една от залите на Националната галерия („Квадрат 500“). Институцията беше домакин на кураторската идея на Иво Милев и взе участие в експозицията с няколко творби от нейния богат фонд.

Вероятно изложбата е впечатлила журито с нетрадиционния за българската действителност начин на презентиране на творчеството на именитата художничка, известна с употребата на различни материали. В експозицията „Лика Янко. Рисунки“ бяха въвлечени „мултимедийни технологии и специализирано осветление“, които обособиха изложбата като своеобразен зрелищен спектакъл. Изложбата беше съпътствана и от богато илюстриран каталог, чието излизане бе финансирано от Владимир Илиев и Александър Тошев.

През последните години Иво Милев наложи свой нетрадиционен за страната ни подход на работа и това бе поредният негов подобен проект, в които технологиите и музейните артефакти си дават среща.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама