Парите на протестиращите в подкрепа на "Хиполенд" отиват в "Пирогов"

14:55, 21 сеп 20 25 2011 Шрифт:
Topnovini Редактор: Topnovini
Веригата за детски и бебешки стоки "Хиполенд" ще дари на "Пирогов" педиатричен апарат за 24 500 лева, съобщиха от компанията. Парите са генерирани в началото на септември, когато хората купуваха плюшени играчки в израз на подкрепа и солидарност към компанията.
 
 
С новия уред лекарите в „Пирогов“ ще могат по-ефективно да диагностицират и лекуват заболявания на стомашно-чревния тракт при децата. Апаратът ще се използва от отделенията по педиатрия, детска коремна хирургия и хирургия на новороденото. Досега болницата е разполагала единствено с колоноскопи за възрастни, чието използване при деца е рисково, а често и технически невъзможно.
 
"Мечтата ни е България да бъде по-добро място за живеене, децата ни да бъдат лекувани качествено и излекувани тук, и да имат щастливо детство!", заявиха от "Хиполенд".
 
 
В началото на месеца властите започнаха масирани проверки срещу веригата магазини за играчки. Това стана ден след като собственикът ѝ обяви, че подкрепя протестите, а синът му е пострадал лошо от сълзотворния газ на полицията. От „Отровното трио“ пък призоваха гражданите да отидат на 58-ия ден от протеста с детски играчки, купени от „Хиполенд“.
 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама