Хамид Хамид: Страната върви към хаос

08:31, 24 сеп 20 / Политика 25 2034 Шрифт:
Topnovini Редактор: Topnovini

Страната върви към хаос. Двете страни, които тикат страната към хаос, трябва да направят крачка назад. Защото иначе няма основа за диалог, каза пред Нова телевизия депутатът от ДПС Хамид Хамид. По думите му „посланието на председателя на ДПС е че сме достигнали критичната точка на хаоса“. 

"ДПС говори за две оставки – на правителството и на държавния глава", потвърди той и добави, че ДПС настоява и за оставката на председателя на Народното събрание Цвета Караянчева. „Тя не е на висотата на този пост“, каза Хамид Хамид.

По думите му в случая с Румен Радев е важно президентът "да е държавен глава". "А не постоянно да напада, да настройва едни български граждани срещу други, прокурори срещу съдии, да настройва хора срещу хора", изтъкна Хамид Хамид.

БСП и ДПС искат оставката на Цвета Караянчева

За исканата от протестиращите оставка на главния прокурор Иван Гешев, той заяви: „Главният прокурор не е политическо лице. Избиран е от прокурори и е редно тези прокурори да му дадат оценка. Той се отчита пред НС на всеки 6 месеца. Съдебната власт е независима от останалите власти, няма как политици да искат оставка от съдебната система, както и обратното“.

За предстоящите парламентарни избори Хамид Хамид посочи, че „дали ще са предсрочни или редовни, изборите предстоят и са много скоро". "Нашето мълчание е много по-силно послание към политиците и обществото, отколкото празното говорене на други. Готови сме за избори от утре, не се съмнявайте“, заяви Хамид.

Според Хамид Хамид протестиращите срещу кабинета нямат изчистени искания. "Протестите са инструмент на всяка демокрация, всеки гражданин има право да протестира и да иска оставки", каза депутатът. "Виждаме, че самите искания не са изчистени, искат се и оставки на неполитически лица, които не са избирани, които са от независимата съдебна система. Ние правим разграничение и между мирно протестиращите, и тези, които провокират и опитват да провалят тези протести".

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама