Радев: Не може хората с пълни шкафчета да канят тези с празни

11:49, 24 сеп 20 / Политика 25 3636 Шрифт:
Topnovini Редактор: Topnovini

"За да има диалог, трябва да има разкриване на истината за всички корупционни схеми, които са се случвали и продължават да се случват в България, защото така ще продължи порочния модел. Не виждам смисъл да ни тикат в постановка, в която диалогът да бъде индулгенция и опрощаване - за шкафчета, за начин на порочно управление, за корупция, за записи. Не може хората с пълни шкафчета да канят тези с празни шкафчета за диалог“, заяви президентът Румен Радев, който е на посещение в авиобаза "Граф Игнатиево". 

Борисов: Хора на Радев ме сготвиха коварно със снимките от спалнята

"Върховенството на националния интерес и защитата на националната сигурност са абсолютен приоритет. Не може да има компромис, надявам се службите и прокуратурата да са събрали необходимите достатъчно и обективни доказателства, за да бъдат минимизирани дипломатическите последствия, защото винаги има такива", казая Радев по повод информация на прокуратурата за руски дипломати, които са шпионирали българската армия. 

Държавният глава обясни, че трябва да има ясна информация в какво се състои шпионския скандал. „Трябва да има и ясен отговор на публикациите на „Шпигел“, където има обвинения, че българското държавно обвинение се е поставило в услуга на чужда държава. Трябва да подхождаме с ясни критерии с всичко, което оронва националната ни сигурност“, подчерта Радев, цитиран от bTV.

България гони двамата руски дипломати, разследвани за шпионаж

Президентът присъства на авиобаза „Граф Игнатиево“, където наблюдава военното учение „Тракийска Пепелянка 2020“. На място присъства командирът на ВВС ген. Цанко Стойков, както и американският посланик у нас Херо Мустафа.

„Учението е ценно, защото съвременните въздушни операции са сложни и развитието на техниката, процедурите и науката изискват ресурс, с който България не разполага. В едно такова учение нашите летци и авиационни специалисти придобиват умения и знания на едно добро ниво“, коментира Радев.

Той подчерта, че стоят две основни предизвикателства пред ВВС и Министерството на отбраната – да се осигурят всички условия за експлоатацията на вече закупените F-16. По думите му е необходима цялостна модернизация на инфраструктурата, дълбока трансформация на системата за поддръжка и логистично осигуряване.

Освен това той отбеляза, че до застъпването на бойното дежурство на F-16 ни делят дълги години, като това е мисия, която трябва да се изпълнява. Радев очаква енергични действия, така че българското небе да продължи да се охранява от български летци.

Напишете коментар
Коментари: 1
1 БЕЗПЛАТНИ Е-КНИГИ 18:39, 24 сеп 20

bg-biblioteka.blogspot.com

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама