БСП не е „вождистка“ партия, категоричен е Крум Зарков

08:22, 28 сеп 20 / Политика 25 1971 Шрифт:
Редактор:

Пълна промяна в БСП след проведения 50-и Конгрес на партията. От ръководството на левицата отпаднаха знакови лица, сред които Михаил Миков, Сергей Станишев, бившият председател на парламента Георги Пирински, депутатите Валери Жаблянов и Красимир Янков, също и бившите депутати Ангел Найденов и Атанас Мерджанов.

Крум Зарков от левицата отхвърли думите на Сергей Станишев, че партията е „вождистка“ и подчерта, че изборът на лидер не е бил предопределен. Според него в партията има обновление и е нормално опонентите при прекия избор да не съберат доверие в конгреса.

„ПГ на БСП трябва да продължи своята активна дейност и възможно най-бързо да подпомогнем за свалянето на едно вредно правителство и изграждането на нов политически облик. Това без модерна БСП не може да стане и мисля, че сме на прав път“, обясни пред bTV Зарков.

Той допълни, че 45 000 социалсти са казали обратното на думите на Георги Гергов, който заяви преди 3 месеца, че „Корнелия Нинова трябва да си ходи. Тя е вредна за партията и за България“.

Според него в новия Национален съвет влизат голяма група млади, проевропейски настроени хора и заяви, че е „глупост“, че БСП ще сменя геополитическата си ориентация.

Депутатът подчерта, че Корнелия Нинова има воля да се бори с корупцията и смята, че евродепутатът от левицата Елена Йончева върши добре работата си в Брюксел. Той заяви, че протестите у нас са полезни.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама