Мартин Димитров: Борисов си е извоювал в Европа Ценко-Чоковска независимост

13:18, 28 сеп 20 25 2102 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Борисов зорлем направи Радев фактор в политиката. И това стана в резултат на обикновена глупост. А президентството беше мечтаният златен венец в кариерата на премиера. Нещо, което вече няма как да се случи. Това заяви във видео интервю за „Студио Банкеръ“ рекламният експерт Мартин Димитров.

Борисов замени Цветанов с джипка и митологизира образа си в едно високопроходимо пътешествие към нашия просперитет. Ние си седим и си говорим, той през това време пътува, работи и осигурява благоденствието ни“, коментира той.

Историята е много повече мисъл и смисъл и много по-малко асфалт

В европейски план пък си беше извоювал една Ценко-Чоковска независимост – периферен човек със специфичен натюрел, който е генерално надежден – винаги е лоялен, не пита, приема безусловно чуждите позиции“, смята Мартин Димитров. Според него коронавирусът е пропукал тази обвивка на Борисов, защото е решил да вземе повече власт и да авторитаризира ситуацията, с помощта на приближените си медии.

Борисов е силно монологичен човек. Седи с гръб към нас и ни съобщава своите решения. Именно заради това си поведение, той пропусна възможността за диалог. А протестът не води диалог, защото има много ясни изисквания. Премиерът създаде едно царство на угодия, в което всички да се чувстваме горе-долу окей. И да се съизмерваме със самите себе си, а не с останалите държави“, заяви Димитров.

По думите му Гешев, за разлика от Борисов, няма нужда да се продава. „Той е назначен там и няма поведението на човек, който иска да акумулира или запази определени гласове. Гешев не се държи като избираем, а като избран. Не знам кой го е посъветвал относно каскетния образ, но след като стана главен прокурор, той, заедно с каскета, си поръча нова суперскъпа кола и се премести в луксозен държавен дом. Тоест, за кратко време се опита да покрие всички дефицити, които очевидно е имал. Човек, който иска да го изберат, не си купува кола за 200 хил., а за 60 хил.“.

Общото между Борисов и Гешев е, че и двамата се движат по малките населени места, в търсене на хибриден народен образ. Това, което върши Гешев, би следвало да го прави МВР“, каза още Мартин Димитров.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама