Този път на Борисов няма да му е леко, облаците откъм Европа се сгъстяват

13:55, 29 сеп 20 / Политика 25 2400 Шрифт:
Редактор:

Този път на Бойко Борисов няма да му е леко, сгъстяват се облаците откъм Европа. Това заяви пред "Фокус" социологът Първан Симеонов.

"Вярно е, Борисов има и западна подкрепа, и руска подкрепа, но западната подкрепа не изглежда вече толкова безпроблемна. Премиерът влиза в игра на честта, която е трудна за него, защото докато пази честта си губи възможности за бъдещето", категоричен е той.

"Борисов разчита, че протестът ще се омаломощи и партизира, което малко по-малко се случва. След това се очаква премиера да тръгне на тур по страната и да раздава пари. Облаците от към Европа се сгъстяват и западната подкрепа вече не е толкова безпроблемна, а грешките дебнат отвсякъде", подчертава още Първан Симеонов.

Снимка: БГНЕС

„При нов голям протест и сериозно полицейско насилие позициите на премиера ще се разклатят. Другият вариант е поредна реторична грешка на някой функционер на ГЕРБ, увлечен в това да стегне собственият си електорат и забравяйки, че го слуша цяла България“, коментира социологът.

Караянчева: Като протестирате срещу лошия Бойко, ходете пеша

Той е категоричен, че протестът направи така, че подобен стил на управление като настоящия да не се повтори. "Обществото ни е надраснало този стил, а президентът се явява водач на синхронизацията, която се наблюдава между сините и червените партии", завършва Симеонов.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама