Кремъл: Здравето на Навални е наш приоритет

15:43, 29 сеп 20 / Свят 25 1973 Шрифт:
Topnovini Редактор: Topnovini
Руските власти разглеждат здравето на всеки гражданин на Русия, включително блогъра Алексей Навални, като важен приоритет, заяви говорителят на Кремъл Дмитрий Песков, цитиран от ТАСС и БТА.

"За нас здравето на всеки руснак е важен приоритет", каза Песков пред журналисти в отговор на въпрос как Кремъл оценява значението на Навални в руската и световната политика. Той подчерта, че при сегашната пандемия цялото ръководство на Русия работи над този приоритет, като това се отнася и за Навални.

Меркел посетила тайно Навални в болницата


Попитан да коментира информацията за разговор между германския канцлер Ангела Меркел и Навални в Берлин, Песков отговори, че Кремъл разглежда това като контакт на ръководителя на правителството на Германия "с бивш пациент на болница".

"По всичко изглежда, че Меркел се е срещнала с Навални, пожелавайки или изказвайки му подкрепа, или изказвайки пожелания за скорошно оздравяване. Как може още да се възприеме това?", заяви говорителят.

По думите му Русия е готова да даде разяснения на Европейския съюз за ситуацията с Навални, а също така иска от Европа информация по случая.
 
Запорираха сметките на Алексей Навални

"Несъмнено е готова", каза той в отговор на въпрос дали Москва е готова да даде разяснения на европейските власти по случая с Навални.

"Ние многократно, напълно прозрачно сме говорили за това, обяснили сме всичко. Също така сме обяснили, че се нуждаем от информацията, с която разполагат и в Берлин, и в Париж, и многократно сме обяснявали, че за съжаление нито Берлин, нито Париж не бързат да споделят с нас тази информация, което съществено затруднява по-нататъшното изясняване на ситуацията", заяви Песков.
 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама