Да помогнем на Калоян!

09:36, 01 окт 20 25 3173 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Калоян има нужда от нашата помощ! Той е младо момче, което вместо да бъде с приятели или да преследва мечтите си, преследва своя шанс за живот! Обръщаме се към вас с апел за подкрепа! Борбата е дълга и трудна, но Надеждата я има!

Трудната битка за Калоян започва през 2016 година, когато е диагностициран с рядкото заболяване Сарком на Юинг, което при него засяга органите на малкия таз. Тогава е приет в болница "Св. Анна" с оплаквания за болки в десния крак и съмнения за херния. След направен скенер е установено, че има образувание на пикочния мехур, но лекарите не могат да определят точно какво е. Два дни по-късно, след 5-часова операция, образуванието е оперативно отстранено. След изпращането му в лаборатория, го определят като Сарком на Юинг тип 2. Месец и половина по-късно, Калоян отново постъпва в болница с оплаквания за затруднено дишане и болки в белия дроб. Вследствие на операцията се оказва, че е получил белодробна емболия. При престоя в болницата, десният му крак започва да отича и лекарите препоръчват да се направи скенер на коремните органи. Оказва се, че туморът рецидивира. След множество консултации със специалисти в тази област, диагнозата за съжаление е потвърдена. Калоян заминава за лечение в Истанбул, а след консултации там и за Париж. Във френската столица са му направени изследвания и му е назначен план за лечение, след което една година е в ремисия.

Снимка: bg.helpkarma.com

През юли тази година се налага кампанията за подпомагане да се поднови, защото се оказва, че образуванието в белите му дробове е пораснало. Лекарят му в Париж предлага два варианта - операция или лечение с таргет терапия. Калоян избира терапията. Подал е документи за финансиране от Здравната каса, но това ще отнеме време, а лечението трябва да започне веднага. Месечната сума за таргетната терапия възлиза на 6500 евро!

Нека покажем на Калоян, че не е сам в битката!

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама