Отложиха мярката на Бобоков заради адвокат със симптоми на COVID-19

12:10, 01 окт 20 25 1905 Шрифт:
Topnovini Редактор: Topnovini

Апелативният специализиран съд отложи разглеждането на мярката на Атанас Бобоков за 6 октомври. 

Причината за отлагането на заседанието е молба от адвокат Георги Тренчев, който съобщил, че има симптоми на COVID-19 и по препоръка на личния лекар е пристъпил към изследване. Тренчев заявил, че няма техническа възможност да участва в заседанието по Skype, съобщи  БГНЕС.

Молба е постъпила и от другия адвокат на Бобоков - Илиян Василев, който имал здравословни проблеми.

Стана ясно и че прокуратурата е внесла 9 тома допълнителни материали.

Откриха над 17 хил. тона отпадъци в разследването срещу Бобокови

Преди дни държавното обвинение съобщи, че 16 756 тона отпадъци, сред които 7 756 тона опасни, са открити при огледи, извършени във връзка с образуваното досъдебно производство от Специализираната прокуратура срещу организирана престъпна група с участието на длъжностни лица, по което обвиняеми са Атанас Бобоков, Пламен Бобоков, Красимир Живков, бивш зам. министър на околната среда и водите, управители на търговски дружества и директор на РИОСВ. Отпадъците са намерени в землищата на населени места в четири области.

Прокурор Мария Дойчева каза, че 9-те тома са свързани с това разкритие. „Това са огледи на веществените доказателства от тези площадки. Това са материалите в едно със снимков материал към огледните протоколи", посочи тя.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама