Доналд Тръмп е в болница, но според лекаря на Белия дом състоянието му е добро

19:38, 03 окт 20 / Свят 25 3287 Шрифт:
Topnovini Редактор: Topnovini

Американският президент Доналд Тръмп беше приет във военна болница по-малко от 24 часа, след като беше диагностициран с COVID-19.

Президентът се чувства много добре и не е имал температура през последните 24 часа“, заяви на специален брифинг по-късно лекарят на Белия дом Шон Конли и добави, че е изключително доволен от напредъка на президента, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Тръмп няма затруднено дишане. Той е наблюдаван внимателно за усложнения, но не е на кислород. Според лекуващия екип президентът е попитал за хидроксихлорокин, но не го лекуват с него. Планирано е петдневно лечение с ремдесивир.

Самият Тръмп казал на лекарите, че се чувства в състояние да напусне клиниката още днес. Д-р Конли обаче уточни, че не може да посочи срок за изписването му от болницата. 

Информация на източник на „Ройтерс“, пожелал анонимност, обаче сочи друго. Според него Тръмп още не е поел по пътя към възстановяването от COVID-19 и някои от жизнените му показатели през последните 24 часа са били много обезпокоителни. Според източника следващите 48 часа ще са критични за лечението на президента.

74-годишният американски президент бе преместен в специална стая в Националния военен медицински център "Уолтър Рийд" в Мериленд и ще остане там в следващите няколко дни, като превантивна мярка. 

Лекарите на държавния глава са поискали преместването му в болница, в случай че се наложи да му бъде оказана спешна помощ.

Преместването на Тръмп става, след като докторът на Белия дом Шон Конли съобщи, че президентът се чувства отпаднал, но е в добро състояние на духа. Имал лека треска. Медикът информира, че Тръмп се лекува с експериментален коктейл срещу COVID-19. Лекарството се прилага интравенозно. Освен човешки антитела срещу вируса, то съдържа и цинк, витамин D, мелатонин и аспирин. 

"Той не се нуждае и от допълнителен кислород", съобщи лекуващият лекар на 74-годишния държавен глава, кандидатирал се за втори мандат.

Първата дама на САЩ - Мелания Тръмп, която също е с коронавирус, написа в Twitter, че има леки симптоми на заболяването, но като цяло се чувства добре.

Севернокорейският лидер Ким Чен Ун изпрати послание за съпричастност до президента Доналд Тръмп след новината, че е заразен с коронавирус. В него той му пожелава всичко най-хубаво и изразява надежда, че американският държавен глава ще се възстанови скоро.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама