Убиецът на Милен Цветков твърди, че е взел хранителни добавки, а не наркотици

09:46, 05 окт 20 25 1910 Шрифт:
Topnovini Редактор: Topnovini

Обвиненият за смъртта на журналиста Милен Цветков Кристиан Николов твърди пред разследващите, че не е взимал наркотици, а е употребявал само хранителни добавки. Това разказа пред Нова телевизия Менко Менков, който е адвокат на близкте на журналиста.

Убиецът на Милен Цветков се оказа под домашен арест

"По делото обаче е установено, че в пробите на извършителя е имало три вида наркотици - кокаин, марихуана и амфетамини", разказа Менков и добави, че според експертизите те са били приети между 9 и 12 часа преди произшествието.

Менков сподели още, че била открита интернет комуникация между шофьора и негови приятели, от която се установява, че обвиняемият коментира начина на действие на различни видове наркотици. "Това означава, че той познава какво представляват и тяхното влияние", твърди адвокатът.

„Това, което мога да кажа, като ново, са приключилите две експертизи. Едната е комплексната – автотехническа и съдебномедицинска. Тя показва, че обвиняемият се е движил със скорост около 99 км/ч. От нея става ясно още, че няма никакви признаци за опити за спиране на автомобила”, обясни защитникът. „Интересното в психолого-психиатричната експертиза е, че в нея се казва, че обвиняемият е бил вменяем и може да отговаря за постъпките си в този момент, въпреки че е бил под влиянието на три вида наркотични вещества. Те са способствали вниманието му да бъде разконцентрирано и да допусне грешка при управлението. Но не грешка в правния смисъл на думата, а подценяване на възможностите си, след като е знаел, че е употребил тези наркотични вещества”, посочи още Менков. 

Той допълни, че в началото позицията на защитата е била, че не е доказано, че обвиненият е управлявал автомобила. „Това обаче категорично  е доказано. Освен всичко друго в обясненията си той не отрича да е шофирал. Има и отпечатъци”, съобщи адвокатът. 

Менков посочи, че тезата на държавното обвинение, която ще подкрепи е, че обвиняемият е извършил престъпление в условията на евентуален умисъл т.е умишлено, а не по непредпазливост.

Адвокатът разказа, че първоначално обвиняемия отказвал да дава обяснения. После го е направил и твърдял, че не знаел как е станало така, че не е натиснал спирачката. Той обяснил още, че в един момент му се сторило, че светването на зелен светофар предстои. 

Милен Цветков загина при смъртоносен инцидент, при който докато чакаше с колата си на червен светофар край столичен мол, върху автомобила му връхлетя джип с огромна скорост. За това, че умишлено е причинил смъртта му беше обвинен Кристиан Николов. Само преди дни прокуратурата приключи разследването и започна предявяване на материалите.

 
 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама