Протестът, ден 90: Готви се събитие, по-мащабно от въстанията

20:52, 06 окт 20 25 3889 Шрифт:
Цветилена Симеонова Автор: Цветилена Симеонова

Вече 90 дни продължават анитправителствените протести у нас. Исканията остават непроменени - оставката на правителството и на главния прокурор, въвеждането на дистанционно и машинно гласуване, предсрочни избори, както и свикване на Велико народно събрание за промени в Конституцията.

Въпреки дъжда, десетки граждани се събраха при Триъгълника на властта в София.

Основна тема на протеста и днес бе дебатът в ЕП за върховенството на закона у нас, както и приемането на резолюцията на страната ни в четвъртък. Адв. Николай Хаджигенов от „Отровното трио“ беше категоричен, че независимо от всичко, световните медии са отразили правилно това, което се случва, и това е огромен успех за България.

Работим върху голямо събитие, което ще бъде над размера на въстанията. Но ни трябва повече време. Чака ни много работа. Ние ще се справим. Жална им майка“, каза адв. Хаджигенов.

Протестиращите посрещнаха с аплодисменти проф. Велислав Минеков, който директно пристигна на площада от летището. Вчера той бе в Брюксел, където се срещна с протестиращи пред сградата на ЕП. "България никога няма да бъде същата. Отговориха ми, че и Европа няма да е същата. Вече всички знаят какво се случва тук - и Европа, и светът", заяви той.

Протестът продължава да търси и къде е Бойко Борисов. Демонстрантите отново призоваха всеки, който има информация къде се намира премиерът, да съобщи в групата във Facebook "Да намерим Бойко".

Междувременно през днешния ден още 161 итнтелектуалци подкрепиха и подписали отвореното писмо против "Моделът: Борисов-Доган-Пеевски". Така общият им брой вече е 1000.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама