Тръмп се върна в Белия дом и демонстративно свали маската

11:35, 06 окт 20 / Свят 25 2650 Шрифт:
Редактор:

След три дни в болница, американският президент Доналд Тръмп, който се оказа заразен с новия коронавирус, се върна в Белия дом и демостративно свали маската си пред камерите и фотоапаратите, които го снимаха в този момент, с което предизвика нова вълна критики.

Преди на напусне лечебното заведение Тръмп написа в "Туитър": "Чувствам се наистина добре! Не се плашете от COVID. Не допускайте той да диктува живота ви" и увери всички, че се чувства "по-добре, отколкото преди 20 години".

В последствие в специално видео обръщение той благодари на медицинските специалисти, които са се грижили за него. Съобщи, че се връща на работа и призова: "Не позволявайте на вируса да ви доминира. Не се страхувайте от него, ще се справим с него, имаме най-доброто медицинско оборудване и най-добрите лекарства, всички те разработени в последните месеци. Ние сме най-великата държава в света".

В последните дни имаше разнопосочна информация за състоянието му, предава "Дневник". Ден след съобщения, че все още не е извън опасност, въпреки че състоянието му се подобрява, Тръмп излезе от болницата, за да се види със симпатизанти.

Тръмп обяви, че напуска болницата и призова да не се страхуваме от коронавируса

По информация на Вашингтон Поуст поне 20 души били в Белия Дoм през изминалите няколко дни са с Covid-19. Сред тях са сенатори, журналисти Първата дама и топ съветници.

Основният опонент на Тръмп в предизборната кампания Джо Байдън критикува изказването на  президента и изрази надежда да не се остава с впечатление, че вирусът не е проблем.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама