Дневният ред на парламента: Тъпанари, гугутки и инфантилно население

11:32, 07 окт 20 / Политика 25 2509 Шрифт:
Василена Йорданова Автор: Василена Йорданова

Парламентарната група на ГЕРБ подкрепи искането на младежката организация на партията и също настоя депутатът от БСП проф. Иво Христов да понесе политическа отговорност за думите си за „инфантилното българско население“Те поискаха още Парламентарната комисия по етика да разгледа случая.

В декларация от името на групата Тома Биков припомни, че това не е първото подобно изказване на народния представител от левицата, който преди време каза, че „80% от българите са дебили“. „За нас това е недопустимо“, заяви Биков, който настоя „БСП за България“ да заеме ясна позиция – или да се разграничи от думите, или да поеме отговорност за тях.

Големите кавички

Биков обясни, че от ГЕРБ са склонни преглътнат обидите към тях, но няма да допуснат да бъдат обиждани гражданите. Според него именно политическото високомерие на БСП е една от причината вече 10 години да не получават доверието на българските граждани. 

Отговорът на левицата не закъсня. Драгомир Стойнев от БСП посочи, че  се позволява парламентът  да се занимава с едно изказване извадено извън контекста вместо да се фокусира върху важните теми и проблеми.

За да докаже тезата си той даде пример за подобни изказвания от страна на премиера Бойко Борисов: „Когато си обграден от тъпанари, нито може да се прави политика, нито да се правят реформи“.

"Кой ще се извини за тези думи? Тоест вие тъпанари ли сте, че не може да проведете реформи?", попита Стойнев и продължи с нападките към управляващите. „Как бихме реагирали, когато председателят на Народното събрание е проста кърджалийска гугутка?“, посочи той във връзка със записите, за които се твърди, че са с участието на  Бойко Борисов.

Стойнев заяви, че когато се даде отговор на тези въпроси от управляващите могат да имат отношение към изявленията на проф. Иво Христов.

Малко след това председателстващият заседанието Емил Христов отне думата на Стойнев.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама