МОН отпуска пари за театър на 217 училища

16:50, 07 окт 20 25 2757 Шрифт:
Антония Руменова Редактор: Антония Руменова

МОН отпуска 463 055 лева на 217 училища за посещения на театрални постановки, концерти, срещи с актьори и музиканти, провеждане на конкурс за най-добър урок в културна институция и създаване на Национален център „Музейно училище“ към Националния музей на образованието – Габрово (НМО).

Училищата са одобрени по модул „Културните институции като образователна среда“ на Национална програма „Осигуряване на съвременна образователна среда“.

Максималната стойност за един училищен проект е 2500 лв. В тази сума трябва да се вмести и възможност за провеждане на задължителни, избираеми и факултативни учебни часове по теми, свързани с изкуства в музеи и галерии.

От Министерството на образованието съобщиха и че вече има победители от конкурса за най-добър урок в културна институция, музей или галерия, който се проведе за втора година.

На първо място е класирана Светла Баджакова, учител в ППМГ „Гео Милев“ в Стара Загора, която е участвала с урок по български език и литература. Тя е номинирана и за наградата „Константин Величков“. На второ място е Васка Белчовска-Неделчева от ПГСС „Никола Пушкаров“ в Попово, представила урок по екскурзоводство и туристическа анимация. Трето място си поделят Гюлджан Дауд от СУ „Никола Йонков Вапцаров“ в Момчилград с урок по информационни технологии  и Добрин Пелтеков от ОУ „Св. Патриарх Евтимий“ във Велико Търново - с урок по музика.

МОН купува 80 000 устройства за електронно обучение

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама