Разследват Олимпийския комитет на Беларус за дискриминация на спортисти

15:05, 08 окт 20 / Спорт 25 1822 Шрифт:
Юлиан  Тодоров Редактор: Юлиан Тодоров

Международният олимпийски комитет (МОК) разследва Олимпийския комитет на Беларус (БОК) за предполагаема дискриминация към спортисти заради политическите им виждания. 

На среща на изпълнителния комитет бе отбелязано, че организацията "си взема бележка по повод притеснителните сведения от спортисти и медии, че в Беларус има дискриминация с политическа мотивация".

Беларус преустановява акредитациите на журналисти от чуждестранни медии


Протестите срещу президента Александър Лукашенко продължават от изборите на 9 август и вече има смъртни случаи, стотици ранени и повече от 10 хиляди арестувани. Лукашенко е и дългогодишен президент и на Олимпийския комитет на Беларус, предаде БНР.

В отговор на запитване на МОК през септември, от БОК отговарят: "Селекцията на спортисти за предстоящите Олимпийски игри ще бъде извършена изцяло посредством постиженията им на големи форуми".

МОК обаче твърди, че има нови "оплаквания за натиск заради политически убеждения". Уповавайки се на новата информация Изпълнителният комитет е взел решение да възобнови разследването и в най-скоро време да открие дали БОК спазва задълженията си към спортистите и олимпийското семейство. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама