Евродепутатът Александър Йорданов нарече протестиращите "простаци" и "лумпени"

17:47, 10 окт 20 / Политика 25 3076 Шрифт:
Антония Руменова Редактор: Антония Руменова

Евродепутатът от коалицията ГЕРБ-СДС Александър Йорданов нарече "простаци" и "лумпени" протестиращите, които от над три месеца настояват за оставките на правителството и на главния прокурор Иван Гешев.

Протестът - ден 94

"Всичко е нормално в България! А че протестират 100-200 души, ами нека си протестират. Това е нормално. Нали ги видяхме снощи пред Българска национална телевизия. Абсолютни простаци бяха това, а не протестиращи. И трябва да се наричат нещата с истинските имена! Това са лумпени", каза Йорданов, цитиран от БНР. Той определи критичната резолюция на Европейския парламент като "пасквил".

"Мнението на политиците е винаги партийно определено. Политикът служи най-напред на своята партия, а не на държавата или на нещо друго. Да не се заблуждавате в това отношение.Той иначе защо влиза партии?", каза Йорданов по адрес на евродепутатите.

СДС проведе Национален съвет в Русе. След него се разбра, че партията "ще търси обединение на идеологическа основа с партиите, членове на ЕНП" и вече се водят разговори с ГЕРБ за обединение на предстоящите избори. Това не е изненада, защото миналата година и на евроизборите, и на местния вот СДС беше в коалиция с партията на премиера Бойко Борисов.

"Четири са основните точки, по които СДС ще търси партньори на предстоящите редовни избори. Това са членството на страната ни в НАТО и Европейския съюз и приемане на еврото, продължаване на европейската и атлантическа интеграция, увеличаване на доходите на гражданите чрез ускорен икономически растеж и реформи в стратегическите сектори - здравеопазване, правосъдие и образование", каза лидерът на СДС Румен Христов, цитиран от Mediapool.bg.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама