Стабилно е състоянието на жените, пострадали при катастрофата край Лесово

08:45, 11 окт 20 25 2784 Шрифт:
Topnovini Редактор: Topnovini

Жизнените показатели и на двете пациентки, които бяха транспортирани с правителствения самолет "Спартан" от болницата в Ямбол до "Пирогов", са стабилни. Те продължават да са поставените под активно мониториране, реанимационен контрол и високоспециализирани интердисциплинарни грижи в Клиниката за интензивно лечение на "Пирогов", съобщиха от лечебното заведение.

В ямболската болница са настанени 9 пострадали. Две жени са в "Реанимация", други четирима са в отделението по ортопедия, а още трима - в хирургичното отделение.

Повдигнаха обвинение на шофьора на тира за катастрофата при Елхово

"Пациентите бяха спокойни. Дежурните лекари продължават да се грижат за тях. Двете пациентки, които са в "Реанимация", бяха кръвопреливани. Показателите им се подобряват, планувани са операции в понеделник. Опасността за живота им премина. Днес по план би трябвало една от пациентките в "Ортопедия" да бъде оперирана", обясни зам.-директорът на ямболската болница д-р Валентин  Вълчев, пред Нова телевизия.

Катастрофата край Лесово: Транспортираха тежко ранените в "Пирогов"

След тежката катастрофа с три жертви на пътя към граничния пункт "Лесово", в събота прокуратурата в Ямбол повдигна обвинение за причиняване на смърт по непредпазливост на молдовския шофьор на тир с украинска регистрация. Той е задържан за 72 часа. На този фон борбата за живот на най-тежко пострадалите в София и Ямбол продължава.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама