20 жертви след сблъсък на автобус с товарен влак в Тайланд

15:23, 11 окт 20 / Свят 25 2512 Шрифт:
Юлиан  Тодоров Редактор: Юлиан Тодоров

Най-малко 20 души са загинали, а повече от 30 получиха различни травми след като товарен влак удари автобус на железопътен прелез в североизточната част на Тайланд, предаде БНТ.

По информация на управлението за предотвратяване и намаляване на последиците от природни бедствия, в автобуса са пътували около 60 души на път за един от храмовете в провинция Чачоенгсао.

Катастрофата е станала на един от регулираните железопътни прелези, където не е имало бариера. По предварителна информация, независимо от червената светлина на светофара, шофьорът на автобуса се опитал да премине пред приближаващия влак, който се опитал да спре. В резултат на сблъсъка са загинали 20 човека, а повече от 30 са получили различни наранявания и са откарани в близките болници.

Полицията е започнала разследване на инцидента.

Премиерът на страната Прают Чан-Оча е разпоредил да се предприемат всички необходими мерки за предотвратяване на подобни инциденти в бъдеще.

По данни на СЗО през 2018 г. Тайланд заема второ място в света по брой смъртни случаи на пътя. Сред най-често срещаните причини за пътнотранспортни произшествия са превишената скорост, шофиране в нетрезво състояние и пренебрегване на правилата за движение по пътищата.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама