Разказът на един лекар с COVID-19

11:01, 12 окт 20 25 7291 Шрифт:
Биляна Иванова Автор: Биляна Иванова

Д-р Милен Чолаков е лекар в Шумен. На 8 октомври е приет за лечение с COVID-19. В деня на постъпването си като пациент, лекарят пише: „Уведомявам всички мои близки, роднини, пациенти...и фенове, че въпреки че не съм Доналд Тръмп ще се излекувам, ще ме изпишат и пак ще се видим. Ако това не стане....не е голяма загубата Ви, нали! Бъдете живи и здрави и знайте, че в последната година бях Фамилен лекар и единственият осъзнат доброволец от ОПЛ в Област Шумен, който работи в МБАЛ и Неотложната помощ в Шумен, защото няма лекари, които да помагат в този тежък за всички момент. Дадох всичко от себе си на Болния човек, на Шумен, на България и на българският народ, които обичам от сърце“.

Провокиран от мнения в социалните мрежи, д-р Чолаков разказва: „В момента в МБАЛ Шумен се лекуват трима лекари, с COVID-19 в различно протичане. Вирусът има специфичен ход на поразяване и в зависимост от това е с вълнообразен ход на болестта. Не е леко да си тук и в това положение, затворен, накачен на системи, на кислород, изолиран, без лични контакти с никого, освен по социалните мрежи, посетен само от хора облечени в "скафандри"“.

В момента съм тук-болен, жена ми е в карантина, майка ми на село е на легло пълен инвалид, вероятно скоро ще я загубя и няма да мога да й затворя очите... положението е такова. Не правя реклама, не съм от ГЕРБ, не ми е плащано нищо. С публикацията си исках да фиксирам общественото внимание на проблемите ни, а и да се простя по достойнство с близки, приятели, пациенти, защото знам, че мога и да...“, пише лекарят и призовава: „Моля Ви, смирете се и се замислете върху проблема. Въздръжте се от тежки коментари и лоши приказки“.

Може би съм единственият болен медик в България, който говори от първа линия истината... поне я чуйте и оценете! Освен това нали разбирате смисъла на изречението... Светейки за другите ние изгаряме! Това е изборът на медика, това е съдбата му... Уважавайте я! Благодаря Ви за разбирането и подкрепата!“.

Директорът на "Пирогов" ще настоява за задължителни маски на закрито

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама