Протестът - ден 97: Да изорем тази народна нива и да извадим всички тикви

21:02, 13 окт 20 25 3484 Шрифт:
Юлиан  Тодоров Автор: Юлиан Тодоров

За 97-ми път десетки протестиращи се събраха под прозорците на властта и поискаха оставките на правителството и на главния прокурор. Те настояваха и за въвеждането на дистанционно и машинно гласуване, предсрочни избори, както и свикване на Велико народно събрание за промени в Конституцията.

Движението по бул. "Цар Освободител" беше блокирано, а това по бул. "Дондуков" бе оставено свободно за движение.

На площад "Независимост" се чуваха свирки и вувузели, развяваха се знамена, а протестиращите скандираха "оставка", "мафия вън", "Борисов вън" и "Гешев е позор".

Адвокат Хаджигенов от "Отровното трио" заяви, че този петък по време на петото Велико народно въстание се очакват четирима чуждестранни евродепутати.

Проф. Велислав Минеков коментира и действията на ГДБОП, които миналата седмица объркаха адреса и нахлуха в апартамент на семейство по време на акция, и посочи, че ако това се е случило в друга държава ще има оставка на министъра на вътрешните работи и дори на премиера.

Арман Бабикян акцентира върху посещението на премиера в Козлодуй, откъдето обяви, че ще има увеличение на пенсии и заплати.

Снимки: БГНЕС

Борисов и синдикатите обсъдиха ръст на пенсиите на поляната край Козлодуй

„Обещаното, нали знаете, не е като даденото“, каза още Бабикян и иронично раздаде по малко пари – по 200 хиляди лева на цяло, на присъстващите на площада.

Бабикян определи думите на Борисов като заблуда преди избори и заяви, че така се купуват гласове.

В минутите преди 21:00 часа демонстрантите изслушаха химна на България и се отправиха на традиционното си шествие в посока "Орлов мост".

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама