Хърватската полиция откри оръжие в дома на нападателя от Загреб

11:47, 13 окт 20 / Свят 25 2681 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Хърватската полиция претърси къщата на Даниел Безук, който рани полицай с няколко куршума пред входа на правителствената сграда на площад "Сан Марко" в Загреб и след това се самоуби.

Полицай е ранен при стрелба пред сградата на хърватското правителство

Семейната къща в село Клетище край Кутина, където Безук (22) е живеел с родителите си, е била оградена от полицията, съобщава Indeks.hr. По време на обиска в къщата присъствали родителите на нападателя и брат му. Смята се, че младежът е получил оръжието чрез баща си, ветеран от войната. Според информацията до момента, става въпрос за автоматична пушка. 

Директорът на полицията потвърди, че е намерено оръжие и че полицията е в дома на семейството на нападателя, където се търсят доказателства или информация за мотива за нападението.

Часове преди него виновникът пише във Фейсбук: „Достатъчно измами и безразсъдно потъпкване на човешките ценности без отговорност“.

БГНЕС припомня, че вчера пред сградата на хърватското правителство в Загреб беше ранен полицай след употреба на огнестрелно оръжие. Раненият полицай бе откаран с линейка в болница. Малко по-късно нападателят бе открит мъртъв, като се твърди, че се е самоубил. Според очевидци при атаката се чул откос. Някои хърватски медии твърдят, че нападателят е използвал автомат Калашников при стрелбата по полицая.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама