Проверка ще установява защо от ГДБОП нахлули на грешен адрес

13:24, 14 окт 20 25 2131 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

При акция миналата седмица от ГДБОП по погрешка нахлули в апартамент на семейство, което няма отношение към проверката. Тя е била по разследване на Специализираната прокуратура за организирана престъпна група за рекет, имотни измами и разпространение на наркотици. Бяха претърсени 20 адреса в четири столични квартала. Задържани тогава са 21 души, но само петима от тях се сдобиха с обвинения.

Един от адресите обаче се оказал грешен. Така екип на ГДБОП нахлува в дома в кв. „Левски Г“ на младото семейство Крумови, което гледа и четиримесечно бебе. Пред bTV потърпевшите разказаха, че вратата на апартамента им е била разбита, стаите - претърсени, а те самите – обиждани и бити. Срещу мъжа дори е използван електрошок. Обяснението на ГДБОП след установяване на неточността било „грешка в навигацията“.

По случая полицията е образувала дисциплинарна проверка за установяване на всички обстоятелства. Това съобщи министърът на вътрешните работи Христо Терзийски пред депутатите по време на изслушване в пленарна зала и обясни, че служителите на ГДБОП от екип номер 9 са разбрали адреса сутринта преди акцията, съобщи „Дневник“.

„Преди пристигане на място са обезпечили периметъра, въведени са коректните данни, впоследствие обаче е установено, че вместо в блок 7 екипът е пристигнал на адрес в блок 4 в кв. „Левски Г“, посочи министърът.

Семейството е категорично, че ще търси правата си и то не толкова заради материалните щети като разбитата врата, а заради психическия стрес и отношението на органите на реда.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама