Машинист пострада след поредно нападение с камъни по влак

11:28, 15 окт 20 25 1865 Шрифт:
Topnovini Редактор: Topnovini

Машинист на бързия влак от София за Стара Загора е пострадал, след като влакът е замерян с камъни. Счупено е челното стъкло на кабината на локомотива. 

Инцидентът е станал при преминаване на композицията преди входните стрелки на гара Пловдив малко преди 19:00 часа вчера, съобщиха от БДЖ.

От държавната железница алармираха, че подобни прояви могат да доведат до сериозни последствия, застрашаващи живота и здравето на персонала и пътниците от влака.

Снимка: БДЖ

От дружеството обявиха, че осъждат остро всяко подобно застрашаващо човешки животи посегателство и изразиха надежда срещу извършителите да бъде упражнена цялата строгост на закона.

От началото на годината до момента са регистрирани общо 65 случая на хвърлени предмети по влакове, вследствие на които вече има трима пострадали служители от локомотивния персонал. В участъка между гарите Тодор Каблешков и Пловдив регистрираните случаи вече са четири.

"Хвърлянето на камъни по влаковете може да има трагични последствия. При средна скорост на влака 65 км/ч, дори и малко камъче може да пробие стъклото и да рани човек. Щетите, които БДЖ понася всяка година от счупени с камъни стъкла на вагони, мотриси и локомотиви, са в размер на стотици хиляди левове", заявиха от компанията.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама