Застрахователно дружество „Евроинс” дари 90 монитори на Фондация „Благотворител”

15:17, 16 окт 20 25 1983 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Застрахователно дружество Евроинс” АД  дари 90 монитори на Фондация „Благотворител”. С тях ще се подпомогнат държавни училища и институции за отглеждане на деца, лишени от родителски грижи на територията на цялата страна.

Дарението е продължение на дългосрочната съвместната дейност между дружеството и фондацията, насочена към образованието и развитието на българските деца. През настоящата година дружеството подкрепи конкурса „Млад благотворител” за проект за благотворителна инициатива на ученици от  5. до 12. клас от училища в цялата страна. Класираните на първите пет места проекти, получават финансиране за реализацията им.

Ние от „Евроинс”, като  социално отговорна компания, осъзнаваме своя ангажимент към обществото и се стремим да даваме своя принос за развитието му, както в икономически, така и в социален аспект. Регулярно инвестираме средства и човешки ресурси, в лицето на нашите служители, в подкрепа на редица благотворителни и социални инициативи. Най-много средства отделяме за различни каузи свързани с образованието и развитието на децата, и най- вече за деца в неравностойно положение, тъй като те имат най-голяма нужда”, заяви Десислава Еленкова, мениджър „Маркетинг и комуникации” на дружеството.

Като представител на Фондация „Благотворител”, изказвам нашата благодарност за направените дарения. Много по-силно е посланието и реализацията на каузите, когато дарителите са съпричастни и ги припознават като свои. В благотворителните каузи на учениците, които се случват през тази година, има много светли и хубави моменти в грижа за природата и за възрастни и нуждаещи се хора. Полученото днес дарение на мониторите, ще позволи на пет училища и една организация, която полага грижи за ученици, лишени от родителски грижи да обновят залите си, и ще направи условията на работа на децата по-приятни и щадящи зрението. Споделеното доверие между фондацията и  "Евроинс" АД е възможност да се реализират успешно проектите ни и да дадем шанс на учениците да го умножат, допринасяйки с идеи, доброволчество и отдаденост”, сподели Станислава Рашева, председател на Управителния съвет на Фондация "Благотворител"

Петър Аврамов с национален приз „За цялостен принос в развитието на българското застраховане”

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама