Коронавирусът по света: Италия и Великобритания обмислят нови мерки

08:44, 18 окт 20 25 2694 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

В Европа ежедневно с COVID-19 се заразяват повече хора отколкото в Индия, Бразилия и САЩ, взети заедно. Това показва статистиката последните дни, което е причина за сериозното затягане на мерките за ограничаване на разпространението на вируса на Стария континент.

Последните данни показват, че на всеки 9 дни броят на заразените с коронавирус се увеличава с 1 милион. Половината от случаите тази седмица са във Великобритания, Франция, Русия, Нидерландия и Испания, съобщи БНТ.

За последните 24 часа рекорден брой новозаразени са регистрирани в Австрия и Италия. Очаква се днес италианският премиер Джузепе Конте да обяви нови противоепидемични мерки.Правителството във Великобритания обмисля пълна карантина.

В световен мащаб носителите на COVID-19 са над 39,5 милиона души.

Коронавирусът по света: Меркел призова германците да си седят вкъщи

След въведения вечерен час улиците в Париж опустяха

„В събота вечер винаги излизахме, винаги нещо организирахме, а сега нищо. 21.00 часа е, а ние ще се прибираме вкъщи. Обикновено по това време излизахме. Всъщност е доста странно“, заяви студентката Жан Бодин.

Хората проявяват разбиране към мерките за ограничаване на разпространението на заразата, но се опасяват, че последствията от тях ще бъдат много тежки.

 „Това ще се отрази върху икономиката, върху доходите, и както казах - със сигурност ще има хора, които ще загубят работата си, защото няколко ресторанта вече обмислят затваряне. Това е катастрофа“, коментира Стефано Анселмо, който е мениджър на ресторант.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама