Корнелия Нинова мобилизира партията за предстоящите избори

13:33, 18 окт 20 / Политика 25 2593 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

На проведеното днес заседание на Националния съвет на БСП лидерът Корнелия Нинова предложи организационна реформа в партията, която цели повече демократизация и децентрализация на партията.

Новият мандат на Областните съвети на партията ще стартира с по-голямо представителство на общинските структури в работата на съветите. Представителството в тях ще бъде един социалист на 300 члена, а досега беше на 400 члена. До 18 ноември трябва да се структурират новите Областни съвети и да бъдат избрани техните ръководства, съобщиха от БСП.

Нинова продължава линията, поета от нея още от конгреса на партията, на който един делегат представляваше 100 члена на партията. Повишаване ролята на членовете на партията при вземане на решенията е основна цел на Корнелия Нинова, която тя следва още с въвеждането на прекия избор за председател.

В новата структура на партията тя прехвърля партийните координатори от „Позитано“ в структурите по места, като ще назначи общо 31 координатори във всеки многомандатен избирателен район на място.


Снимка: БСП

Депутатът Георги Свиленски е председател на предизборния щаб на БСП. Toй за втори път оглавява Националния предизборен щаб на столетницата - беше такъв и на местните избори през 2018 г. Негови заместници ще бъдат Вяра Емилова, Атанас Зафиров и Стоян Мирчев. Щабът започва своята работа още следващата седмица.

"След взетите днес решения БСП реално влиза в предизборна кампания и дава ясна заявка пред обществото, че е готова да поеме управлението на България", посочиха от партията.

Преди пленума Кирил Добрев обаче коментира, че председателят на щаба не трябва да е депутат, за да може да отдаде цялата си сила и енергия в изборите, съобщи БНТ.


Снимка: БГНЕС

Добрев коментира и информацията за напускащи 40 члена на партията от партийната организация в "Триадица". „Няма значение дали са 40 или 7, ръководството трябва да вземе мерки“, смята социалистът.

В същото време в официално писмо до медиите от БСП "Триадица", заявиха, че информацията за 40 напуснали е манипулативна и невярна. "Не повече от 7-8 реални членове на РПО на БСП "Триадица", явно възнамеряват да напуснат. Това ще стане факт, след като се проведе събрание", обясни председателят на организацията Диана Тонова.

"Отговорно заявявам, че БСП "Триадица" е единна и сплотена организация, което проличава и по голямото мнозинство, с което се приемат решенията на РС. Жалко е, когато членове на партийната организация, заради неудовлетворени лични амбиции, се стремят да вредят на доброто име на БСП в обществото", допълва тя.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама