Протестът, ден 103: Омлет за Министерството на отбраната

21:15, 19 окт 20 25 3674 Шрифт:
Юлиан  Тодоров Автор: Юлиан Тодоров

За 103-и пореден ден граждани се събраха под прозорците на властта в столицата и искаха оставките на правителството и на главния прокурор. Те настояваха и за въвеждането на дистанционно и машинно гласуване, предсрочни избори, както и за свикване на Велико народно събрание за промени в Конституцията.

На площад "Независимост" се чуваха свирки и вувузели, развяваха се знамена, а протестиращите скандираха "оставка", "мафия вън", "Борисов вън" и "Гешев е позор".

Протестът, ден 102: Протестиращите обещават нови изненади

Движението по бул. "Цар Освободител" бе блокирано, а това по бул. "Дондуков" бе оставено свободно за движение.

“Ще сготвим един омлет пред Министерството на отбраната, защото Каракачанов попита вчера наш познат, абе ти ли си народа. Да, Каракачанов, всеки един от нас е народа“, каза от трибуната пред президентството адвокат Николай Хаджигенов от "Отровното трио".

Протестиращите бяха приготвили и колекция от макети и играчки на самолетчета и военна техника, която да дадат на министъра на отбраната. “Събрали сме голямо въоръжение и да ги занесем на човека, който си играе по цял ден с танкове и самолетчета”, обясни Арман Бабикян.

Бабикян обърна внимание и на това, че премиерът Бойко Борисов наредил страната да бъде блокирана при едва няколко случая на коронавирус, а сега мерки не се взимат, когато болните са хиляди.

Снимки: БГНЕС

По-късно протестиращите се отправиха към сградата на Министерството на отбраната и я замериха с яйца и домати. Те изказаха и несъгласието си с намерението на българското правителство да закупи още осем нови самолета F-16.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама