Готвят революционни промени в Шампионска лига

21:00, 19 окт 20 / Спорт 25 2470 Шрифт:
Юлиан  Тодоров Редактор: Юлиан Тодоров

Съвсем скоро най-силният европейски клубен турнир – Шампионска лига може да има нов формат. За това намекна заместник главния-секретар на УЕФА Джорджо Маркети в интервю за агенция АП.

Евентуалните промени, които най-вече ще засягат мачовете след груповата фаза, могат да се случат от 2024 година. Дотогава Европейската футболна централа има подписани договори с телевизии и рекламодатели, което би било сериозна пречка за съществени промени.

Сделки за над 1 млрд. паунда във Висшата лига

Според Маркети, вариантът, при който се доигра миналогодишното издание на Шампионската лига – с финална осмица, може да се окаже доста печеливш.

Заради пандемията от COVID-19, предишната кампания в елитния турнир се доигра само в една държава – Португалия, а победителите в четирите мача бяха излъчени след само един двубой.

„Добро правило е никога да не изключвате нещо, което е ценно или има потенциал. Ние знаем, че има много елементи, които трябва да бъдат взети под внимание, като календар, организационни проблеми, фенове, икономически последици, но със сигурност ще проучим този формат и неговите вариации за предстоящите ни дискусии”, коментира Маркети, цитиран от Гонг.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама