Протестът, ден 104: "Отровното трио" готви изненада на премиера

21:08, 20 окт 20 25 4173 Шрифт:
Юлиан  Тодоров Автор: Юлиан Тодоров

За 104-и пореден ден граждани се събраха в „Триъгълника на властта“ и поискаха оставките на правителството и на главния прокурор. Те настояват и за въвеждането на дистанционно и машинно гласуване, предсрочни избори, както и за свикване на Велико народно събрание за промени в Конституцията.

На площада пред президентството се чуваха свирки и вувузели, развяваха се знамена и лозунги, а протестиращите призоваваха за оставки със скандирания "Борисов вън", "мафия вън", "оставка" и "Гешев е позор".

Движението по бул. "Цар Освободител" за поредна вечер беше блокирано от камиона с озвучителна техника.

"Едни добри хора ни съобщиха, че утре в 9:00 часа Бойко Борисов ще бъде на ВИП терминала на летище "София" и ще лети за Граф Игнатиево. Подготвили сме му изненади. Който може, да заповяда. Там ще му кажем колко много искаме той да си подаде оставката", призоваха от "Отровното трио".

Коронавирусът в България: Маските на открито стават задължителни от четвъртък

По повод заповедта на здравния министър за връщането на маските на открито адвокат Николай Хаджигенов заяви, че това е „точно толкова смислено, колкото Борисов да е премиер, Каракачанов – министър на войната и Караянчева – председател на НС“. Той беше категоричен, че протестиращите ще реагират, но ще изчакат министъра на здравеопазването, за да видят какви точно ще са новите заповеди.

По-късно демонстрантите спазиха традицията и изслушаха родния химн, а след това се отправиха на шествие в посока "Орлов мост".

По-рано днес от триото съобщиха, че са поканили на работна среща основните извънпарламентарни сили с цел създаване на мрежа и работни механизми за защита честността на вота при предстоящите парламентарни избори. „Мотивите ни са масовите злоупотреби в рамките на изборния процес в полза на управляващата партия и бездействието на правораздавателните органи при злоупотреба с това основно конституционно право. След изработване на функциониращи механизми, които да попречат на изкривяването на изборните резултати, ще ги оповестим публично, за да може всеки български гражданин да се информира или да се включи в защита на свободните честни избори в България“, написаха организаторите на протеста във Facebook.

Протестът, ден 103: Омлет за Министерството на отбраната

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама